Apacer B520 Power Bank زمانی برای فراموشی شارژر

0
2431
بررسی پاوربانک b520 از اپیسر

شارژرهای همراه یا پاوربانک‌ها این روزها همه کاربران دنیای دیجیتال را احاطه کرده‌اند. این ابزارهای کوچک فارغ از نوع، برند و کیفیت برای تداوم هرچه بیشتر میزان استفاده از باتری دستگاه‌های پرتابل و همراه طراحی شده و به لطف آن‌ها می‌توان ساعت‌های بیشتری از گوشی موبایل، تبلت و یا پخش‌کننده‌های موسیقی در مواقع دسترسی نداشتن به منبع برق استفاده کرد. برای انتخاب یک پاوربانک مناسب فاکتورهای متعددی نیاز است که البته در نظر گرفتن همگی آن‌ها معمولا به قیمت بالای این قطعه می‌انجامد. در این میان برخی از نمونه‌های برتر این کلاس مشخصات پیشرفته و قیمت رقابتی مناسبی را ارائه می‌کنند. در مقاله پیش رو با هم نگاهی خواهیم داشت به یکی از جدیدترین نمونه‌های این کلاس که از لحاظ طراحی، مشخصات فنی و کارکرد عملی از جمله بهترین‌های این رده به حساب می‌آید. با ما در بررسی پاوربانک Apacer B520 که چند روزی را مهمان ما بود همراه شوید.

افزایش سایز صفحه‌نمایش یکی از نخستین دلائل نیاز هرچه بیشتر گوشی‌های موبایل به حضور باتری‌هایی حجیم‌تر با قدرت بالاتر است. از سوی دیگر افزایش همزمان سایز صفحه‌نمایش و ظرفیت باتری نتیجه‌ای جز افزایش بیش از اندازه وزن و حجم گوشی در پی نداشته و بدین‌ترتیب از ارگونومی دستگاه به شدت کاسته می‌شود. بدین‌ترتیب با استانداردهای امروزی معمولا برای گوشی‌های دارای سایز صفحه‌نمایش کمتر از 4 اینچ از باتری‌های حداکثر 1800 میلی‌آمپر ساعتی، برای گوشی دارای سایز 4.3 تا 4.6 اینچ از باتری‌های حداکثر 2300 تا 2500 میلی آمپر ساعتی و در نهایت برای گوشی‌های پیشرفته با پنل‌های 5 اینچی و بالاتر (تا قبل از وارد شدن به دسته فبلت‌ها) از باتری‌های حداکثر 3000 میلی‌آمپر ساعتی استفاده می‌شود. اما اگر فکر می‌‌کنید این میزان باتری برای یک گوشی امروزی با سیستم‌عامل پرمصرفی چون اندروید، امکانات ارتباطی و مسیریابی چون بلوتوث و GPS، پردازنده‌های چند هسته‌ای و دوربین‌های با کیفیت عکاسی و فیلم‌برداری کافی خواهد بود باید در این فکر تجدید نظر کنید. برای یک کاربر نچندان پر مصرف با حداقل 12 ساعت روشن بودن دستگاه، رویایی‌ترین باتری‌ها نیز با یک بار شارژ بیش از 2 روز پاسخگو نخواهند بود و در صورت افزایش مصرف (روشن بودن دیتای موبایلی، مسیریابی با GPS، گوش دادن به موسیقی و تماشای ویدئو، استفاده دائمی از شبکه‌های موبایلی همچون وایبر، لاین، واتزاپ و…) بهترین باتری‌ها نیز شاید نتوانند آفتاب روز دوم را با یک بار شارژ ببینند.

شارژ مجدد باتری به‌خصوص در موقعیت‌های خارجی بدون دسترسی به برق مشکل تمام‌عیاری به حساب می‌آید که تجربه‌ای تلخ و تکراری برای اکثر کاربران به حساب می‌آید. راه‌حل این مشکل در سال‌های نسبتا دور، تهیه باتری دوم و تعویض آن با باتری اصلی پس از به اتمام رسیدن شارژ بود. این راه‌حل البته در عمل با مشکلاتی همچون چگونگی شارژ باتری دوم، اصلی نبودن قطعه تهیه شده و شاید از همه مهم‌تر دسترسی نداشتن به باتری در برخی گوشی‌های جدیدتر همراه بود. امروزه حضور پاوربانک‌ها مشکلاتی از این دست را کاملا کم‌رنگ ساخته‌اند و با کاهش قیمت و فعالیت گسترده چینی‌ها در این صنعت، شرایط برای تهیه این محصول برای تمامی کاربران با بودجه‌های مختلف فراهم شده است. پاور بانک‌ها نیز مثل تمامی دیگر قطعات الکترونیکی از ظرائف و نکات مهمی در حین انتخاب و استفاده برخوردارند که توجه نکردن به آن‌ها، با تجربه منفی از این قطعه همراه می‌شود. در ادامه با باتری Apacer B520 به‌عنوان یک قدرتمندترین پاوربانک‌های فعلی بازار آشنا می‌شویم. باتری 10000 میلی آمپر ساعتی و حضور دو خروجی با آمپراژ‌های متفاوت، B520 را به محصولی خاص و ویژه در این کلاس بدل کرده است. با ما همراه شوید.

معرفی

پاوربانک یا باتری اکسترنال B520 در دسته لوازم جانبی موبایل برند Apacer قرار می‌گیرد. این نمونه با داشتن باتری 10000mAh و دو خروجی با جریان‌های متفاوت و طراحی جذاب با بدنه فلزی از دیگر پاوربانک‌های معمول کاملا تفکیک می‌شود. به‌جز این مدل دو پاوربانک دیگر به نام‌های B510 و B124 نیز در لیست تولیدات اپیسر در این سری حضور دارند که در اولی از یک باتری 5000mAh و یک خروجی 2.1 آمپری و در دیگری از یک باتری 11000mAh و دو خروجی استفاده شده است. B510‌ و B520 نسبت به B124 با داشتن بدنه آلومینیومی و زمان بسیار کمتر شارژ دستگاه برتری محسوسی دارند و از لحاظ طراحی نیز ظاهر مدرن‌تری را به نمایش می‌‌گذارند.

بررسی پاوربانک b520 از اپیسر

طراحی بدنه

B520 از طراحی مستطیلی با کناره‌های گرد در طرفین و دو قسمت تخت مشکی رنگ در بالا بهره می‌برد که ظاهری اسپرت و امروزی به دستگاه می‌بخشد. با در دست گرفتن B520 تقریبا بلافاصله می‌توان به فلزی بودن آن پی برد؛ تمامی قسمت‌های این پاور بانک به‌جز بخش‌های تخت بالایی و پایینی از یک قاب یکپارچه آلومینیومی ساخته شده که حس بسیار مثبتی را به کاربران منتقل می‌کنند. نشان Apacer در مرکز و چهار چراغ LED تعیین وضعیت در بالا دیده می‌شوند. جنس بخش‌های فلزی دستگاه، مات و مقاوم در برابر اثر انگشت است اما در صورت مراقبت نکردن، حضور خط و خش در آن کاملا محتمل خواهد بود.

بررسی پاوربانک b520 از اپیسر

اطلاعات فنی، ورودی‌ و خروجی‌ها

در بخش بالایی B520 پورت‌های اتصال دستگاه دیده می‌شوند. در این بخش در مرکز پورت Micro USB کوچکی با عنوان IN برای شارژ باتری داخلی در نظر گرفته شده و درست در زیر آن نیز دکمه‌ نسبتا بزرگی دیده می‌شود. با فشردن این دکمه می‌توان به میزان شارژ باقی‌مانده باتری با توجه به چراغ‌های روشن شده روی دستگاه پی برد. (چهار چراغ برای شارژ کامل و خاموش برای دشارژ کامل) این چراغ‌ها حین پر شدن باتری نیز درصد شارژ ورودی را یادآور می‌شوند. در بخش بالایی علاوه بر موارد گفته شده دو پورت USB فول‌سایز به‌عنوان خروجی‌های دستگاه در نظر گرفته شده که از طریق یکی ولتاژ 5 و جریان 1 آمپری تامین می‌شود و از طریق دیگری می‌توان بدون تغییر در ولتاژ به جریان 2.1 آمپری دست پیدا کرد. جریان بالاتر روی کاغذ به افزایش سرعت شارژ کمک می‌کند و به همین علت اغلب گوشی‌های بزرگ و به‌خصوص تبلت‌ها از شارژرهای 2 آمپری بهره می‌برند البته بهتر است از این جریان برای گوشی‌های کوچک با باتری‌های ضعیف‌تر کمتر استفاده شود.

بررسی پاوربانک b520 از اپیسر

بررسی پاوربانک b520 از اپیسر

 

تست عملی

زمان مورد نیاز برای شارژ کامل باتری B520 توسط شرکت سازنده، 7 ساعت اعلام شده که در تست ما اندکی بیش از 6 ساعت زمان صرف شارز کامل این باتری شد. این زمان البته با توجه به خالی نبودن کامل باتری زمان اصلی 7 ساعت شرکت سازنده را تا حدود زیادی تایید می‌کند. پس از شارژ کامل و ثابت شدن چهار چراغ روی دستگاه هر دو پورت آماده استفاده خواهند بود. برای تست دوام این باتری از یک گوشی و دو تبلت 7 و 10 اینچی بهره بردیم و پیش از شروع، باتری را کامل شارژ کردیم. گوشی‌ تست ما نکسوس 5 و تبلت‌ها شامل دو تبلت 7 و 10 اینچی LG G Pad بودند. در ابتدا گوشی نکسوس و تبلت 7 اینچی را با هم به دستگاه متصل کردیم و در انتها از این باتری برای شارژ کردن تبلت 10 اینچی بهره بردیم.

در نکسوس 5 با باتری نسبتا حجیم 2300mAh روبرو می‌شویم که با شارژر خود گوشی (5 ولت و 1.2 آمپر) نزدیک به 4.5 تا 5 ساعت پروسه شارژینگ آن به طول می‌انجامد. در جریان پر شدن باتری‌های موبایلی از این دست پس از پر شدن نزدیک به 60 درصد ظرفیت باتری عملیات شارژ با سرعت کمتری ادامه پیدا می‌کند به همین علت تست شارژ نکسوس 5 را از اواسط کار آغاز کردیم؛ در این تست گوشی قبل از اتصال به B520 نزدیک به 43 درصد شارژ داشت. برای شارژ گوشی از پورت 2.1 آمپری استفاده شد و در نتیجه انتظار شارژ سریع‌تری نسبت به شارژر اصلی گوشی داشتیم. در 30 دقیقه اول شارژ گوشی به 53 درصد افزایش پیدا کرده و پس از یک ساعت به حوالی 62 درصد رسید. در نهایت اندکی پس از گذشت 3 ساعت شارژ نکسوس به حداکثر خود رسید و عبارت Completed روی صفحه ظاهر شد. در این حین تبلت G Pad 7 نیز به باتری متصل بود و پس از پایان شارژ نکسوس 5، باتری هنوز دارای سه چراغ روشن بود.

G Pad 7 دارای باتری با ظرفیت 4000mAh است. شارژ تبلت در حین اتصال آن به باتری تنها 2 درصد بود و این شارژ با گذشت یک ساعت با استفاده از پورت 1 آمپر باتری به 27 درصد ارتقا پیدا کرد. این تبلت پس از گذشت 3 ساعت به شارژ 80 درصدی خود رسید. در این حالت هنوز B520 با یک خط شارژ امکان ادامه عملیات شارژینگ را برای تبلت بعدی فراهم کرده بود.

بررسی پاوربانک b520 از اپیسر

وقتی که نوبت به آخرین تست و سنگین‌ترین آن‌ها یعنی اتصال تبلت بزرگ G Pad 10.1 رسید، همانطور که گفته شد تنها یکی از خطوط شارژ B520 روشن بود و این موضوع با توجه به باتری 8000 میلی آمپر ساعتی تبلت انتظار خاموش شدن سریع پاوربانک را در ذهن ایجاد می‌کرد اما نتیجه ایجاد شده برخلاف انتظار بود و در حالی‌که شارژ اولیه باتری تبلت 34 درصد بود، پاوربانک B520 توانست نزدیک به 2 ساعت و 15 دقیقه زیر بار شارژ این تبلت دوام آورده و باتری آن را قبل از خاموش شدن تا 65 درصد شارژ کند که پیروزی بزرگی برای این پاوربانک به حساب می‌آید.

کلام نهایی

بررسی پاوربانک b520 از اپیسر

بدین‌ترتیب با توجه به تست‌های انجام شده روی دستگاه، می‌توان اینگونه نتیجه‌‌گیری کرد که پاوربانک B520 محصولی قدرتمند و کارآمد به حساب می‌آید. البته این محصول نیز چون همیشه خالی از اشکال نیست. برخی از نکات منفی دستگاه در حین تست شامل اجبار به استفاده از کابل USB کوتاه‌تر برای رساندن شارژ به برخی گوشی‌های کوچک‌تر و از کار افتادن هر دو پورت حین شارژ باتری دستگاه است. البته برای مشکل اول کابل کوتاه کوچکی در جعبه دستگاه حضور دارد و مورد دوم نیز با توجه به نوع کاربری دستگاه یعنی استفاده از آن در محیط‌های بدون دسترسی به برق چندان با اهمیت به نظر نمی‌آید.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

ارسال یک پاسخ