Motorola Motofone F3 پرنده کوچک خوشبختی

7
3816

برای کاربران کالایی به نام موبایل، همواره زیبائی این کالا، مترادف با قیمت بالای آن بوده و هست امری که بسیار به ندرت دچار تغییر شده است. اما در این میان می توان به تک ستاره هایی اشاره کرد که علیرغم زیبائی فوق العاده خود در سبد خرید کاربران با پائین ترین بودجه نیز جای می گیرد. Motofone F3 از موتورولا بدون شک یکی از این زیبا رویان ارزان قیمت است که در این مجال به بررسی کاملی از آن می پردازیم.

مدل و نام Motorola Motofone F3
ابعاد 9×47×114 میلی متر
وزن 68 گرم
صفحه نمایش 2.15 اینچ
قابلیت نمایش اعداد
سیاه و سفید با تکنولوژِی E-Ink
دفترچه تلفن وابسته به حافظه SIM Card
کارت حافظه+حافظه داخلی ندارد- ندارد
ارتباطات GSM دو بانده
سیستم عامل ندارد
پردازنده ندارد
وضوح دوربین ندارد
حداکثر وضوح فیلمبرداری ندارد
ظرفیت باتری 800mAh

در حقیقت پروژه ای که منجر به تولید دستگاهی به نام Motofone در موتورولا گردید بخشی از طرحی بود که این شرکت در سال 2006 برای کشورهای در حال توسعه و با نام Connecting the unconnected اجرا نمود و در طی آن گذشته از تولید دستگاهی با ظاهری بسیار زیبا و با قیمتی غیر قابل رقابت، تجهیزات مخابراتی همانند دکل های BTS نیز توسط موتورولا در اختیار این کشورها قرار گرفت. در برخورد اول شاید تصور اینکه این دستگاه زیبا که عنوان باریک ترین گوشی موتورولا را نیز یدک می کشد ارزان ترین گوشی این شرکت نیز محسوب شود کمی مشکل است. چرا که در طراحی ظاهری بکار گرفته شده در F3 هیچ اثری از کم کاری و یا استفاده از مواد اولیه بی کیفیت که معمولا در گوشی های موجود در این محدوده قیمتی دیده می شود، وجود ندارد.

motorola_motofone_f3_2.jpg

 

ابعاد دقیق F3 عبارتند از : 9×47×114 میلیمتر که همانطور که گفته شد با قطر 9 میلیمتری خود در میان محصولات موتورولا یکی از باریک ترین ها محسوب می شود. وزن این دستگاه نیز در نوع خود کاملا قابل توجه است چرا که باوزن تنها 68 گرمی خود یکی از سبک ترین گوشی های حال حاضر در میان تمامی برندها می باشد. کیفیت ساخت قطعات نیز در گوشی در سطح بسیار قابل قبولی ست و در آن با فشار آوردن بروی قطعات آن کوچکترین صدای اضافه از آن به گوش نمی رسد علاوه بر این بعلت تکنولوژی ساخت متفاوتی که در F3 بکار گرفته شده است، این گوشی نسبت به رقبای خود بسیار با دوام تر و مقاوم تر می باشد بطوریکه همانطور که در تبلیغ موتورولا برای این گوشی نیز دیده می شود حتی می توان این گوشی را در مقابل ریزش آب نیز مقاوم قلمداد کرد. چرا که با وجود سرازیر شدن بطری آب بروی گوشی در تبلیغ مذکور، همچنان دستگاه به کارکرد خود بدون مشکل ادامه می دهد.

motorola_motofone_f3_3.jpg

 

در طرفین دستگاه تقریبا هیچ المان کنترلی و یا کلید بخصوصی دیده نمی شود و نشان حک شده موتورولا در این قسمت ها بهمراه پورتی برای اتصال شارژر و هدست در سمت راست تنها مواردی هستند که می توان به آنها اشاره کرد. در قسمت بالای گوشی نیز محلی برای اتصال بند به گوشی دیده می شود که بسیار بزرگ و کاملا در دسترس ساخته شده است، بطوریکه برای اتصال بند به این قسمت فارغ از سن و سال کاربر، هیچ مشکلی بروز نمی کند. قسمت پائین گوشی نیز کاملا خالی و بدون هیچ عنصر اضافه ای می باشد.
قسمت پشت دستگاه نیز همانند روی آن کاملا یک دست و صاف طراحی شده است و نشان حک شده موتورولا تنها چیزی ست که در این سمت به چشم می آید. چهار عدد پیچ کوچک در چهار گوشه این قسمت نیز از دیگر مواردی ست که در پشت گوشی می توان به آن اشاره کرد. با کنار زدن روکش باتری در این قسمت باتری استاندارد 700mAh گوشی ظاهر می شود که در نوع خود یکی از بی نظیر ترین ها محسوب می شود چرا که این باتری کوچک فارغ از عدد های 270 دقیقه در حالت مکالمه و 300 ساعت در حالت Stand-by توانائی روشن نگاه داشتن گوشی را برای چیزی بیش از یک هفته در یک استفاده معمول دارد، چیزی که شاید برای کاربران آن مهمترین نکته پس از آنتن دهی دستگاه محسوب گردد. یکی از نکات عجیب در رابطه با این باتری این است که زمان مورد نیاز برای شارژ مجدد آن چیزی حدود 4 ساعت است که شاید دلیل ماندگاری طولانی این باتری همین شارژ تدریجی آن باشد.

motorola_motofone_f3_4.jpg

 

رویه گوشی در نوع خود یکی از جالب ترین قسمتهایی ست که تابحال به آن برخورد کرده ام در اینجا و در بالاترین قسمت دستگاه گذشته از نشان نقره ای رنگ موتورولا که چون همیشه در مرکز قرار گرفته است با دو بخش مستطیل شکل کوچک و کاملا مستقل از صفحه نمایش برمی خوریم که یکی میزان شارژ باتری و دیگری میزان قدرت سیگنال را به فرمی کاملا زیبا و نوین به نمایش می گذارند. صفحه نمایش 2.15 اینچی گوشی (43×34 میلیمتری) یکی دیگر از المان های نوظهور بکار گرفته شده در F3 می باشد در اینجا از تکنولوژی E-Ink یا EPD که پیش از این تنها در دستگاه هایی همچون Sony Reader و یا Amazon Kindle بکار گرفته شده بود استفاده شده است و در آن با اینکه از امکانات صفحه نمایش های دیگر همچون نور قوی پس زمینه و یا نمایش رنگ و عکس خبری نیست ولی مزایای بی نظیر این صفحه نمایش آن را به انتخابی ایده آل برای کاربران آن تبدیل می کند جائیکه بهره گیری از تکنولوژی نوین، میزان روشنائی و دید این صفحه نمایش را در نور مستقیم و شدید خورشید، کاملا بی رقیب می کند. فناوری بکار گرفته شده در این صفحه نمایش همانطور که پیش از این نیز در مورد دو Reader فوق تشریح گردید بگونه ایست که انرژی مورد نیاز صفحه نمایش تنها برای تغییر المان به نمایش درآمده در آن استفاده می شود به عبارت دیگر این صفحه نمایش تنها در لحظات تغییر از یک عنصر به عنصری دیگر انرژی صرف می کند و در مورد یک عنصر ثابت به نمایش درآمده در آن به هیچ عنوان هیچ انرژی صرف نمی کند، نکته جالب اینجاست که با به نمایش درآمدن یک المان مشخص بروی صفحه حتی با درآوردن باتری نیز این المان از بین نمی رود. همین موضوع باعث شده است که میزان مصرف انرژی در این قسمت بسیار پائین بماند. از دیگر خصوصیات برتر این صفحه نمایش زاویه دید 180 درجه ای آن است که آن را در این زمینه نیز کاملا بی رقیب می کند. اما همانطور که پیش از این نیز گفته شد این فناوری نیز با وجود نکات مثبت فراوان در آن خالی از ایراد و اشکال نیست ، در اینجا گذشته از مشکلات همیشگی این صفحه نمایش ها در عدم توانائی به نمایش گذاشتن رنگ ها و تصاویر، عدم وجود نور پس زمینه و مشکلات فراوان در به نمایش گذاشتن کاراکترهای خاص توسط آن نیز به جمع مشکلات این تکنولوژی پیوسته است.

motorola_motofone_f3_5.jpg

 

در زیر صفحه نمایش صفحه کلید یک پارچه و کاملا مسطح گوشی دیده می شود که در بالا از دو دکمه در طرفین صفحه نمایش بهره می برد که یکی برای ورود مستقیم به دفترچه تلفن بوده و دیگری (با نشان فلش بروی آن) برای عملیات تائید در منوهای مختلف (Confirmation) بکار می رود. در زیر این قسمت دو دکمه برقراری و رد تماس با نشان های همیشگی موتورولا بروی آنها دیده می شوند که این مجموعه، D-Pad مسطح و کاملا بزرگ گوشی را احاطه کرده اند. دکمه چهار جهتی بکار گرفته شده در F3 این بار فاقد دکمه تائید میانی بوده و در چهار گوشه آن چهار عدد پلاستیک مثلث شکل جایگذاری شده است. و اما صفحه کلید عددی دستگاه نیز در نوع خود شایسته عنوان بالایی ست، در اینجا با نمونه ای روبرو هستیم که با وجود آنکه کاملا بر کف جا خوش نموده است با بهره گیری از یک Feedback فوق العاده و همچنین جدا کننده های کاملا برجسته پلاستیکی در محل سطور ، یکی از بهترین های این کلاس به شمار می رود. لازم به ذکر است که جدا کننده های پلاستیکی در کلیه قسمت های این صفحه کلید از جمله برای تفکیک قسمت های کنترلی صفحه کلید و حاشیه D-Pad نیز استفاده شده است. شاید منفی ترین نکته در ساختار این صفحه کلید ،که اتفاقا در مورد صفحه نمایش دستگاه نیز صادق است، نور پس زمینه ضعیف و کاملا ناهمگون آن است بطوریکه ستون های کناری نسبت به ستون میانی از نور بیشتری برخوردارند.

motorola_motofone_f3_6.jpg

 

با روشن کردن دستگاه برای بار اول احتمالا کاملا جا می خورید چرا که صفحه نمایش بکار گرفته شده در F3 همانطور که گفته شد یک نمونه کاملا انقلابی ست که حتی ساختار گرافیکی آنچنانی هم ندارد چه برسد به نمایش منو یا رنگ. در اینجا چند تصویر ساده نمایانگر منویی هستند که در آن قرار داریم که در بعضی موارد نیز مشکل ساز می شوند بعنوان مثال در منوی Messaging و در حین نوشتن SMS بسیاری از آیکون های معمول در سایر گوشی ها به واسطه همین صفحه نمایش ساده قابلیت به نمایش درآمدن را ندارند و اگر بخواهیم کمی دقیق تر صحبت کنیم تنها کاراکترهای قابل نمایش بغیر از اعداد و حروف عبارتند از علامت Dash، علامت @ ،کاما و کوتیشن بهمراه علامت # . نکته جالب تر اینکه تمامی کاراکترهای استفاده شده در این قسمت با حروف بزرگ تایپ می شوند که در نوع خود قابل توجه است البته SMS های ارسالی توسط F3 در مقصد با حروف کوچک دریافت می گردند. با فشردن دکمه های افقی D-Pad دستگاه به منوی اصلی آن وارد می شوید که بازهم برای بار اول شما را متعجب خواهد کرد البته برای کاربران تازه کار و افراد سالمند که به تازگی به جمع کاربران تلفن همراه پیوسته اند شاید این منوی کاملا تازه و ساده یک آرامش خیال را به همراه داشته باشد. در اینجا برخلاف انتظار با منویی ماتریسی همانند همیشه روبرو نیستیم و تنها با پنج آیکون کوچک که در پائین صفحه نمایش دیده می شوند برخورد می کنیم که علاوه بر آنکه تصویر به نمایش درآمده بروی این آیکون ها به روشنی وظیفه آنها را شرح می دهد می توان با فعال کردن راهنمای صوتی دستگاه نام آیکون مورد نظر به همراه نحوه عملکرد آن را به صورت صوتی نیز جویا شد. این آیکون های پنج گانه عبارتند از : منوی فرستادن و دریافت پیام، قسمت مدیریت تماس ها، تنظیم زنگ دستگاه، تنظیمات آلارم و تنظیمات زمان و این یعنی همه ماجرا. برای ورود به هر کدام از این قسمت ها کافی ست که پس از Highlight کردن آن قسمت دکمه فلش دار در زیر صفحه نمایش را فشار داد.
دفترچه تلفن دستگاه (البته اگر بتوان چنین اسمی بروی آن نهاد) نیز در نوع خود کاملا بی نظیر و فوق العاده ساده است در اینجا با نمونه ای بر پایه حافظه سیمکارت روبرو هستیم که اسامی موجود در دستگاه را به فرم اسم در بالای صفحه به همراه جایگاه آن در حافظه در پائین آن نشان می دهد و برای دسترسی به شماره اختصاص یافته به این کنتاکت می بایست دکمه سمت راست D-Pad را بفشاریم که با اینکار امکان Delete نمودن این کنتاکت نیز در اختیار کاربر قرار می گیرد و در این میان خبری از امکان تغییرات در شماره یا اسم شخص مورد نظر نیست. جستجو در میان کنتاکت ها نیز بسیار به کندی و تنها از روی اسم قابل انجام است. برای افزودن اسم جدید به این دفترچه تلفن نیز می بایست ابتدا شما را مورد نظر را به همان صورتی که در هنگام برقراری تماس وارد می کنیم وارد کرده و سپس دکمه مربوط به دفترچه تلفن را بفشاریم و سپس نام مورد نظر را وارد کنیم.
در مقام یک تلفن اما F3 عملکرد کاملا رضایت بخشی دارد در اینجا گذشته از صدای بسیار شفاف و واضح دریافتی و ارسالی توسط گوشی (که قابلیت پخش در آیفون نیز در آن پیش بینی شده است)، صدای زنگ و ویبره گوشی نیز در حد بسیار بالایی قرار دارد. برای زنگ دستگاه نیز سه حالت پیش بینی شده است یکی حالت معمول با ویبره و صدای زنگی که با هر بار نواختن بلند تر می شود دیگری حالت بلندترین صدا همراه با ویبره و دیگری نیز حالت Silent گوشی ست که در آن تنها ویبره فعال است. زنگ های موجود در دستگاه به تعداد 7 عدد به فرم پلی فونیک و غیر قابل تغییر و افزایش هستند و از این گذشته در اینجا خبری از زنگ های پیش فرض همیشگی موتورولا هم نیست.

motorola_motofone_f3_7.jpg

 

شاید به نظر خیلی از شما صحبت از دستگاهی اینچنینی آنچنان چیز جدیدی در بر نداشته باشد ولی حتما به یاد داشته باشد که برای بسیاری از پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها (و شاید هم پدر ها و مادرها) دستگاهی با خصوصیات F3 حکم یک فرشته نجات تمام عیار را دارد که فارغ از تمام خصوصیات رنگارنگ موجود در گوشی های دیگر که اتفاقا هیچ احتیاجی هم به آنها ندارند، برای آنها یک تماس راحت و ساده را به ارمغان می آورد چیزی که نشان آن را در محصولات ساده بازار همانند سری 11xx نوکیا نیز نمی توان به این سر راستی و راحتی پیدا نمود. Motorola Motofone F3 با قیمت کاملا مناسب 45 هزار تومان در بازار حضوری کاملا بی سر و صدا و خاموش دارد.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

7 دیدگاه

  1. سلام
    این گوشی بسیار خوبی است برای کسانی که خط دوم یا سومشان باشد چون هیچ امکانات خاصی ندارد، یعنی فقط برای زنگ زدن و اس ام اس دادن است
    قیمت 27000 تومان
    ظاهری بیسار شیک و وزن سبک
    صدای بلند
    ساخت هند
    گارانتی دارد
    من ازش استفاده می کنم و خیلی راضیم

  2. یا سلام
    من همیشه دنبال یک چنین گوشی میگشتم. نه بخاطر راحتی کار با آن بلکه بیشتر به خاطر باریک بودن و شیک بودن آن.
    به نظر من فوق العاده است.
    متشکر از توضیحاتتان.

  3. اتفاقاً منم نظر شما را دارم با وجود این که در حد خودش عالیه و انقلاب بزرگی هست ولی کمتر دیده شده.خیلی شیکه!

ارسال یک پاسخ